דלג לתוכן
אתר זה לא תומך בגרסאות ישנות של אינטרנט אקספלורר
מומלץ להשתמש בדפדפן גוגל כרום או פיירפוקס מוזילה
(או באינטרנט אקספלורר / edge עדכני)
מאמאצ'קה נמצאת בימים אלה בחופשת לידה. משלוחי הסלסילות יתחדשו בתום החופשה.

איך אני בונה מנה

איך אני בונה מנה?

כמעט כל המנות שלי – הסלטים, התבשילים ומה לא, עוברת אצלי תהליך דומה.

אני קוראת לשיטה הזו – שיטת המעגלים: מעגל ראשון – שני – שלישי. המעגל הראשון הוא הפנימי ביותר, אחריו השני שעוטף אותו וכן הלאה… מעגל ראשון- כמעט כל המתכונים שלי מתחילים מירק/ פרי מרכזי. אני כ”כ אוהבת ירקות ופירות כשהם בשיא עונתם, אורגניים וטריים שזה לחלוטין מה שמתחיל את בניית המנה.

מעגל שני – לאחר שבחרתי את הירק המרכזי, אני מחליטה על דגן, קטניה, לפעמים גם וגם, ולפעמים עוד קבוצה של ירקות נוספים שיצטרפו אליו לריקוד קילנארי מענג.

מעגל שלישי – כאן אני כבר בוחרת להפתיע, מחליטה על שילובים מפתיעים למרכיבים שכבר בחרתי וזורקת קורטוב של ייחוד.

רוצות דוגמה? בבקשה-

סלט מושלם של אדממה, נקטרינות, כרוב סיני, נבטי חמניה ואגוזי מלך ברוטב חומץ תפוחים וסילאן.

מעגל הראשון- הנקטרינה כמובן, שמככבת עכשיו בכל השווקים ונמצאת בשיאה.

מעגל שני- אדממה, נבטי חמניה ואגוזי מלך. מרכיבים שנותנים גוון “אדמתי” למתיקות הנקטרינות.

מעגל שלישי- הייחוד: הכרוב הסיני, שמאזן את המתיקות עם מעט מרירות, אבל עושה זאת בטאץ’ קלאסי של כרוב מיוחד כמוהו.

אז הנה, שיטה מדליקה למשחק באוכל

תהנו 😋