דלג לתוכן
אתר זה לא תומך בגרסאות ישנות של אינטרנט אקספלורר
מומלץ להשתמש בדפדפן גוגל כרום או פיירפוקס מוזילה
(או באינטרנט אקספלורר / edge עדכני)
מאמאצ'קה נמצאת בימים אלה בחופשת לידה. משלוחי הסלסילות יתחדשו בתום החופשה.

הגרנולה הסודית שלי

מבחינתי גרנולה היא הפינוק המושלם- היא ריחנית, מתפקעת מטעמים ומרקמים וקלה להכנה.
הגרנולה הזו עשירה, אורגנית, ללא סוכר, מהחומרים הטובים ביותר. חלק מרכיביה מוכרים למדי וחלקם מפתיעים. ממליצה ביותר על שימוש בחומרים איכותיים ואורגניים בלבד, על אף שלא תמיד הכי קל להשיג אותם, התוצאה לגמרי שווה את המאמץ.
קחי את רשימת הרכיבים כהמלצה, ועשי בה את השינויים שאת אוהבת וטעימים לך.

רכיבים לקילו גרנולה:
3 כוסות שיבולת שועל עבה
1 כוס כוסמת ירוקה (לא מבושלת)
3/4 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס שבבי קוקוס
3/4 כוס בננה צ’יפס מיובשות
1/2 כוס דובדבנים לא מסוכרים/ אוכמניות לא מסוכרות
1/2 כוס צימוקים פרסים
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
1/2 כוס אגוזי לוז
1/2 כוס שמן קוקוס טהור
1/2 כוס סילאן טהור
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח הימלאיה דק/ אטלנטי דק

הוראות הכנה:

מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.

מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, כוסמת ירוקה, קוקוס טחון, שבבי קוקוס, בננה צ’יפס, אגוזי מלך, גרעיני דלעת ואגוזי לוז.

ממיסים בסיר קטן את שמן הקוקוס, הסילאן, הקינמון והמלח.

שופכים על התערובת בקערה ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית רחבה ומרופדת בנייר אפיה, ומשטחים לשכבה דקה יחסית של 1/2 ס”מ.

נותנים לתערובת 10 דק’ להתמצק ולהתקשות בטרם הכנסה לתנור.

מכניסים לתנור ל-20-25 דק’ עד ששיבולת השועל מקבלת גוון שחום בהיר

מוציאים מהתנור ונותנים לגרנולה להתקרר לגמרי.

לאחר שהגרנולה התקררה מפוררים לצ’אנקים ומערבבים עם הפירות היבשים- דובדבנים/ אוכמניות/ צימוקים…

מעבירים לכלי אטום לשמירה על הטריות.

 

בתיאבון!