דלג לתוכן
אתר זה לא תומך בגרסאות ישנות של אינטרנט אקספלורר
מומלץ להשתמש בדפדפן גוגל כרום או פיירפוקס מוזילה
(או באינטרנט אקספלורר / edge עדכני)
מאמאצ'קה נמצאת בימים אלה בחופשת לידה. משלוחי הסלסילות יתחדשו בתום החופשה.

מרק עגבניות צלויות וגריסים

חורף, גשם בחוץ וקר… מה יותר מתאים מקערת מרק מהביל ?
ועוד איזה מרק… מרק עגבניות צלויות וגריסים שמחמם את כל חדרי הבטן והלב

מצרכים ל-2 ליטר מרק:
8 עגבניות בשלות
גזר אחד גדול
בצל לבן אחד גדול
שורש סלרי
3 גבעולי סלרי+ עלי סלרי
80 גר’ גריסים שטופים היטב
קופסה קטנה של רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם
3 גבעולי תימין
מעט שמן זית
1.5 ליטר מים

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.
חוצים את העגבניות, חותכים את העוקץ, ומניחים עם הקליפה כלפי מטה על תבנית אפייה, מזלפים מעל מעט שמן זית. מכניסים לתנור ל-40 דק’.
בינתיים קוצצים את כל הירקות לגדלים של קוביות בינוניות, את עלי הסלרי קוצצים גס ושומרים בצד.
מוציאים את העגבניות מהתנור כאשר הן הגירו נוזלים לתבנית והחליפו צבען לאדום בהיר- צהבהב.
במקביל שמים בסיר כבד מעט שמן זית, ומתחילים בטיגון איטי של כל הירקות, מלבד עלי הסלרי.
בזמן שהירקות מתאדים בסיר, מוציאים את העגבניות מהתבנית לאחר שהתקררו מעט ומקלפים את הקליפה שיורדת בקלות ממש.
מעבירים לכלי של טחינת בלנדר ומועכים עד לטחינה מלאה של כל חלקי העגבניות.
לאחר שהירקות בסיר התרככו מעט, כ-8 דק’ מתחילת הטיגון, מוסיפים את העגבניות הטחונות, ו-1.5 ליטר מים.
מכניסים פנימה את הגריסים השטופים.
מתבלים במלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם. משאירים להתבשל חצי שעה.
לאחר חצי שעה מוסיפים קופסה קטנה של רסק עגבניות, את עלי הסלרי הקצוצים ועלים משלושת ענפי התימין, ומתקנים תיבול.
משאירים להתבשל עוד כ-10-15 דק’ ובודקים את טעם המרק וריכוך הגריסים. מתקנים במידת הצורך.

בתיאבון!