דלג לתוכן
אתר זה לא תומך בגרסאות ישנות של אינטרנט אקספלורר
מומלץ להשתמש בדפדפן גוגל כרום או פיירפוקס מוזילה
(או באינטרנט אקספלורר / edge עדכני)
מאמאצ'קה נמצאת בימים אלה בחופשת לידה. משלוחי הסלסילות יתחדשו בתום החופשה.

סלט אפונת שלג ואטריות שעועית

סלט אטריות שעועית, אפונת שלג, רצועות מלפפון ובוטנים

וואו, אפונת שלג- אחת ממלכות החורף בעיני.
נהדרת. עונתית. פריכה. רעננה.
מעבר לכך שהיא דורשת מעט מאוד “טיפול”- חליטה או בישול קצרצרים מאוד, רכיביה נהדרים. עשירה בוויטמין A ו- C, שחשובים מאוד למערכת החיסונית בחורף, ומכילה ברזל ואשלגן.

מתכון קליל לסלט שאני מאוד אוהבת (2 מנות)

רכיבים:
100 גרם אפונת שלג
80 גרם אטריות שעועית
מלפפון 1 גדול ופריך
30 גרם בוטנים קלויים
סויה בהירה
מירין
חומץ אורז
שמן שומשום

הוראות הכנה:
השרו את אטריות השעועית במים רותחים לכ-8 דקות וסננו.
חלטו את אפונת השלג במים חמים וממולחים קלות ל2-3 דקות.
קלפו בקולפן ייעודי של רצועות דקות את חלקו החיצוני של המלפפון עד הליבה בלבד (בה לא נשתמש).
הוסיפו את הבוטנים הקלויים.
לרוטב- ערבבו בצנצנת קטנה עם מכסה 3 כפות סויה בהירה, 2 כפות חומץ אורז, 2 כפות מירין, 2 כפות שמן שומשום. שקשקו.
הוסיפו כמחצית לסלט וערבבו. אם יש צורך בהוספה נוספת של רוטב הוסיפו את היתרה. תמיד עדיף להוסיף רוטב בזהירות, כי סלט רטוב מדי זה פשע 🙂

בתאבון!