דלג לתוכן
אתר זה לא תומך בגרסאות ישנות של אינטרנט אקספלורר
מומלץ להשתמש בדפדפן גוגל כרום או פיירפוקס מוזילה
(או באינטרנט אקספלורר / edge עדכני)
מאמאצ'קה נמצאת בימים אלה בחופשת לידה. משלוחי הסלסילות יתחדשו בתום החופשה.

סלט זוקיני צבעוני נא, טופו ורוקט ברוטב פרג, חרדל ושמן שומשום

סלט שהוא חגיגה מדהימה, טריה, עונתית ואורגנית של כל מה שקורה בעונת החורף בפשטות ויצירתיות

מתכון- 2 מנות:

 

מצרכים לסלט:

50 גרם טופו

2 זוקיני בינוניים ירוקים

2 זוקיני בינוניים צהובים

צרור עלי רוקט

כף סילאן טהור

2 כפות סויה

כף שמן זית לטיגון

 

מצרכים לרוטב:

2 כפיות פרג טרי

1 כפית גדושה חרדל גרגרים

4 טיפות שמן שומשום

1 כפית שטוחה סוכר חום

1/8 כוס מיץ לימון

1/4 כוס שמן זית

 

להכנה:

חותכים את הטופו לקוביות ומשרים לפחות לשעתיים בסילאן ובסויה במקרר

חותכים רצועות זוקיני בעזרת קולפן רצועות ייעודי

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית (לשים לב שנקודת העישון של שמן זית היא נמוכה יחסית אז לחמם את המחבת לחום בינוני)

מטגנים את הטופו עם הרוטב במשך כ-3 דקות ולערבב מידי פעם

שוטפים היטב את עלי הרוקט, מייבשים ומפרידים מגבעולים גסים

שופכים לצנצנת קטנה את כל רכיבי הרוטב ומערבבים היטב

מעבירים לקערת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב

 

בתיאבון!