דלג לתוכן
אתר זה לא תומך בגרסאות ישנות של אינטרנט אקספלורר
מומלץ להשתמש בדפדפן גוגל כרום או פיירפוקס מוזילה
(או באינטרנט אקספלורר / edge עדכני)
מאמאצ'קה נמצאת בימים אלה בחופשת לידה. משלוחי הסלסילות יתחדשו בתום החופשה.

פטריות שימג’י ופורטבלו מוקפצות

מתכון לפטריות שימג’י ופורטבלו מוקפצות עם צנוברים ועלי בייבי תרד על מצע קרם שעועית לבנה

מצרכי (2 מנות):
צרור פטריות שימג’י מופרדות- חלק לבנות וחלק חומות
10  פטריות פורטבלו- 5 לבנות ו-5 חומות
200  גרם עלי בייבי תרד שטופים
1/3 כוס צנוברים טבעיים
1/2-1/4  כוס שמן זית (תלוי במרקם קרם השעועית)
כוס שעועית לבנה
1/3 כוס טחינה
לימון שלם סחוט
3  שיני שום
1/2-1  כוס מים קרים
1/2 כפית כמון
מלח לפי הטעם
1/2  כוס נבטי חרדל

הוראות הכנה:
לקרם השעועית הלבנה-
השרי את השעועית הלבנה בהרבה מים קרים לפחות ל-6 שעות.
סנני את מי ההשריה ובשלי בסיר גדול עם הרבה מאוד מים וחצי כפית מלח.
כאשר השעועית רכה סנני את המים והשאירי את השעועית להתקרר.
**אני אוהבת לקרר כמה שעות/ לילה במקרר לפני העיבוד, ככה יוצא קרם רך יותר**
לאחר הקירור שימי במעבד מזון את השעועית יחד עם מיץ הלימון, הטחינה, הכמון והמלח. התחילי עם חצי כוס מים ורבע כוס שמן זית והוסיפי בהדרגה עד לקבלת מרקם חלק.

למוקפץ הפטריות-
חממי ווק על להבנה בינונית- חזקה עם כף שמן זית.
חיתכי את פטריות הפורטבלו לרבעים, כולל הגזע והוסיפי לווק.
הקפיצי לבישול וחריכה כ- 5 דקות.
הוסיפי את פטריות השימג’י והצנוברים והקפיצי כ-2 דקות נוספות.
הוסיפי את עלי התרד, ערבבי, הוסיפי מלח והסירי מהאש.

גיבוש המנה-
העבירי את הפטריות המוקפצות, הצנוברים והתרד מעל לקרם השעועית הלבנה.
ניתן להוסיף מעל נבטי חרדל (או נבטים דומיננטיים אחרים שאוהבים- ברוקולי, צנונית…) למעט חריפות וטריות נוספת.