דלג לתוכן
אתר זה לא תומך בגרסאות ישנות של אינטרנט אקספלורר
מומלץ להשתמש בדפדפן גוגל כרום או פיירפוקס מוזילה
(או באינטרנט אקספלורר / edge עדכני)
מאמאצ'קה נמצאת בימים אלה בחופשת לידה. משלוחי הסלסילות יתחדשו בתום החופשה.

פלחי דלעת בבהרט והל עם ג’עלה ביתית

פלחי דלעת בבהרט והל עם ג’עלה ביתית על כוסמת ירוקה קלויה, יוגורט שקדים וטופינג נבטים

אם יש ירק שחוגג עכשיו את הגעתו לשיא בשלות מתפרץ ועסיסי אלה הדלועים!

הם בשיא שלהם, וכמו שאנרגיית חיות מדבקת אצל בני האדם, כך גם בירקות.

כאשר הם בשיאם,  בשיא הבשלות העונתית, אין יותר טעים מזה!

אז השבוע חגגתי אותן- את הדלועים במנות מטריפות,

ואני מצרפת לכן כאן מתכון למנת פלחי דלעת בבהרט והל עם ג’עלה ביתית על כוסמת ירוקה קלויה,  יוגורט שקדים וטופינג נבטים.

מנה קלילה, מספקת וגם קצת שוברת שגרה 😋

מתכון (2 מנות)

מצרכים:

דלעת קאבוצ’ה קטנה או ערמונים גדולה

2/3 כוס יוגורט שקדים

חופן נבטים דקים- ברוקולי/ צנוניות/ כרישה/ חרדל

1 כף כוסמת ירוקה

1/2 כף גרעיני דלעת

1/2 כף גרעיני דלעת

1/2 כף שבבי שקדים

2 בצל ירוק (רק החלק הירוק)

2 כפות שמן זית

חצי כפית בהרט

קמצוץ הל

מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

להכנת הדלעת-

חממי מראש תנור ל200 מעלות,  תכנית טורבו.

חצי את הדלעת לאורכה וממנה חיתכי פלחים בגודל בינוני עם הקליפה.

תבלינים את הדלעת בבהרט,  הל, מלח ושמן זית ועסי לכיסוי שווה של התבלינים.

הכניסי לתנור ל-20-25 דקות.