דלג לתוכן
אתר זה לא תומך בגרסאות ישנות של אינטרנט אקספלורר
מומלץ להשתמש בדפדפן גוגל כרום או פיירפוקס מוזילה
(או באינטרנט אקספלורר / edge עדכני)
מאמאצ'קה נמצאת בימים אלה בחופשת לידה. משלוחי הסלסילות יתחדשו בתום החופשה.

פרחי כרובית צלויים בסומק

מתכון לפרחי כרובית צלויים בסומק על מצע טחינה ירוקה, טופינג נבטוטי חומוס שעועית ועדשים ומיקרו עלי מש.

מצרכים (2 מנות):
1/2 כוס טחינה
מיץ מ-1/2 לימון
צרור פטרוזיליה מפורק לעלים
1/2 צרור כוסברה מפורק לעלים
מספר ענפי שמיר מפורקים לעלים- לאוהבי הטעם
שמן זית- 3 כפות בטחינה ו- 4 כפות בצליית הכרובית
מים לפי הצורך (בהכנת הטחינה)
1/2 כרובית בינונית מפורקת לתפרחות
1/2 כף סומק
1/2 כף מלח גס
1/2 כוס נבטוטי קטניות- חומוס, עדשים ושעועית
חופן עלי מיקרו מש

להכנת טחינה ירוקה-
במעבד מזון קטן מכניסים עלים מצרור פטרוזיליה, עלים מחצי צרור כוסברה, ואני אוהבת להוסיף עלים מכמה ענפי שמיר אבל זה עניין של טעם. מוסיפים 3 כפות שמן זית וטיפה מלח. נותנים למעבד המזון לחולל את קסמו. אם רואים שחלק מהעלים נדבקו לשוליים ולא נקצצו, עוצרים את מעבד המזון, מורידים בעזרת כף מהשוליים ומפעילים שוב עד שכל התערובת קצוצה.
מוסיפים חצי כוס טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון ומים לפי הצורך עד לקבלת טחינה סמיכה דיה ובגוון ירק נפלא.

להכנת פרחי כרובית צלויים בסומק-
מחממים תנור על 200 מעלות במצב טורבו. מפרקים כרובית לתפרחות בגודל בינוני, מניחים על התבנית, מזלפים מעל שמן זית, מלח גס, וסומק. מערבבים (הכי כיף עם הידיים) ומצפים את כל הכרובית בתבלינים. צולים בתנור כ-30- 40 דקות עד שהכרובית זהובה ומעט חרוכה.

להכנת נבטוטי חומוס, שעועית ועדשים-
ניתן לקנות אריזות מוכנות של נבטוטים, או להנביט בעצמכם (שזה תענוג בפני עצמו).
חולטים כדקה את הנבטוטים במים רותחים ומעבירים לקערת קרח על מנת להפסיק בישול.

גיבוש המנה-
מורחים טחינה ירוקה כמצע.
מניחים מעליה פלחי כרובית בסומק
מפזרים מעל נבטוטי קטניות
מוספים קצת טחינה מעל
ולסיום מקשטים בעלי מיקרו מש

ארוחה שלמה במנה אחת
טעימה להפליא!